Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: سازمان دانشجویان به دنبال کنشگری فرهنگی است و در کنشگری فرهنگی باید به تعریف فرهنگ توجه بسیار کرد. 

مهدی نعیمیان‌راد، روز گذشته در مراسم گرامیداشت بیست‌وسومین سالگرد تاسیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی که در تالار فردوسی مجتمع شریعتی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مبنایی‌ترین و راهبردی‌ترین موردی که ما طی یک سال در سازمان دانشجویان به آن توجه کرده‌ایم، باز کردن درب‌ها به روی فعالیت‌ها، موضوعات و دیدگاه‌های مختلف بوده و تصور می‌کنم بزرگترین دستاورد ما نیز این امر مهم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در این مدت بسیاری از افراد و همراهان ما به دلیل دلسوزی و نشان دادن راه، توصیه می‌کردند که بهتر است در یکی دو حوزه خاص متمرکز شوید و دست از نگاه گسترده و بدون محدودیت به فعالیت‌ها بردارید. اما سازمان دانشجویان به دنبال کنشگری فرهنگی است و در کنشگری فرهنگی باید به تعریف فرهنگ توجه بسیار کرد.

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: تصور می‌کنم موردی که مهمتر از این مطالب است، این بود که در یک پژوهش که در مورد فرهنگ تعریف شده بود؛ یکی از انسان‌شناسان و جامعه‌شناسان در طی آن تحقیق به ۲۵۰ تعریف از فرهنگ رسید. تصور می‌کنم جدای از اینکه این تعاریف چه هستند، اینکه ۲۵۰ تعریف از فرهنگ وجود دارد نکته اساسی در نگاه به فعالیت فرهنگی است. بدین معنا که نمی‌توان بر فعالیت فرهنگی تکیه کرد اما به دنبال فعالیت فرهنگی آن هم در محیط دانشگاهی نبود.

وی عنوان کرد: از این منظر اعضاء سازمان دانشجویان طی این یک سال کار بسیار سختی را آغاز و ادامه دادند که باعث خوشحالی ماست و این تکثر و تعدد فعالیت‌های فرهنگی که سازمان دانشجویان انجام می‌دهد؛ درب‌های گشوده‌ای است که به روی همه دانشجویان باز است و می‌توانند به طرح‌های خود جامه عمل بپوشانند و ما خود را موظف می‌دانیم که بیشترین کمک و یاری را بر این فعالیت‌ها داشته باشیم. 

نعیمیان‌راد خاطرنشان کرد: ما از مرداد ماه سال گذشته که فعالیت خود را آغاز کردیم تا به اکنون ۲۲۳ عنوان برنامه در سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی مشهد برگزار کردیم و با تکیه بر این برنامه‌ها توانستیم به اهداف خود دست یابیم. یکی از اهداف عمده ما برای فعالیت در این دوره ایجاد شبکه مخاطبان در مرحله اول و ایجاد شبکه تخصصی مخاطبان در قدم دوم قرار دارد. 

وی اضافه کرد: شبکه مخاطبان به این معناست که بتوانیم فارغ از اینکه دانشگاه فعال است یا نیست یا امکان دسترسی ما به این دانشگاه وجود دارد یا ندارد، فارغ از اینکه در این ساختارهای از پیش تعیین شده ما قرار دارند یا خیر بتوانیم در شبکه با آن‌ها در ارتباط باشیم. شبکه تخصصی مخاطبان هم که در قدم دیگر به دنبال آن هستیم به این معنا است که علاقه‌مندی‌های همه دانشجویان یکسان نیست اما گروه‌هایی از دانشجویان هستند که فارغ از نظام‌های دانشگاهی به موضوعاتی علاقه‌مند هستند و ما برای این افراد رویدادهای منظم و برنامه‌ریزی شده تهیه کردیم تا بتوانند توانایی‌ها و دانسته‌های خود را بالا ببرند. 

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در این مسیر ۲۲ هزار مخاطب در حوزه فعالیت‌های مجازی در این یکسال همراه سازمان دانشجویان بودند، ۵۰۰۰ نفر در طرح‌های خیریه به صورت‌های مختلف مشارکت داشتند یا برنامه‌های کارگاهی که شامل ۳۰۰۰ نفر بوده است. یکی از اهدافی که در کنار شبکه‌سازی قرار گرفت، بحث رده‌بندی منظم برای فعالیت‌ها و شبکه‌سازی فعالیت‌ها است به نحوی که حرکت از نقطه خاص آغاز و در یک نقطه خاص ختم شود. 

وی اظهار کرد: در این مسیر از نظرات اساتید، فعالان اجتماعی و افراد مختلف که در این زمینه صاحب نظر هستند استفاده کردیم. ما اولین مجموعه‌ای هستیم که به تاکید خود فعالان NGO خیریه مشهد دست به تشکیل شورایی زدیم و از تمام فعالان خیریه و داوطلبانه مشهد به عنوان مشاور در کنار طرح‌های خود خواستیم تا از نظر فنی، طرح‌های خود را ارتقا ببخشیم.

نعیمیان‌راد گفت: ایجاد و سیاست‌گذاری برای برنامه‌های مجازی و تولید محتوا باعث می‌شود فعالیت‌های ما از قید زمان آزاد شوند و همواره در فضای مجازی قابل دسترس باشند و از دست نروند. برندسازی در حوزه تولید محتوا یکی دیگر از فعالیت‌هایی است که در سازمان دانشجویان پیگیری شده است. در این مسیر نقطه امیدبخش دیگر این است که ما از این تعطیلی دانشگاه و تهدید کرونا به عنوان فرصت استفاده کردیم و توانستیم زیرساخت‌ها را که در شرایط عادی به دلیل کثرت فعالیت‌ها مغفول شده بود، ارتقا ببخشیم.

وی افزود: یکی از مهمترین زیرساخت‌هایی که برای ایجاد ارتباط دوسویه با مخاطب لازم داشتیم سایت سازمان دانشجویان بود که با همت افراد در سازمان تکمیل و ارتقا پیدا کرد. البته تاکنون شبکه مخاطبان توسعه خوبی پیدا کرده است. مهمترین اقدامی که امسال در دست اقدام است و مسئولیت مهمی از سوی سازمان دانشجویان به عهده ما گذاشته شده، تنظیم ضرب آهنگ فعالیت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با آهنگ فعالیت‌های جهاد دانشگاهی خراسان رضوی است.

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: به نحوی که متناسب با بخش‌های مختلف جهاد دانشگاهی قانون‌ها و انجمن‌هایی در سازمان دانشجویان شکل گیرد و از ظرفیت‌های این بخش‌ها برای توسعه واحدهای خود استفاده کند و در کنار آن بتواند نیازهای آن بخش‌های مختلف در جهاد دانشگاهی را تامین کند. 

نعیمیان‌راد بیان کرد: شاید یکی از مبنایی‌ترین دستوراتی که من در ابتداء ورود به سازمان دانشجویان دریافت کردم این بود که بتوانیم شبکه تولید نیرو برای جهاد دانشگاهی را ارتقا دهیم و تصور می‌کنم که امسال کار مهمی در این زمینه شکل خواهد گرفت تا بتوانیم ماموریت خود را اجرا کنیم و از طرفی هم آن رسالت مورد تاکید در فعالیت‌های سازمان دانشجویان که بزرگترین شبکه توانمندسازی دانشجویان در سراسر کشور است، هم جامه عمل بپوشانیم و دانشجویان را به صورت عملی و میدانی درگیر فعالیت‌های مهارت‌افزایی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سازمان دانشجويان سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی سازمان دانشجویان سازمان دانشجویان کنشگری فرهنگی تصور می کنم فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۷۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا

دانشگاه‌های آمریکا یکی از مهم‌ترین عناصر قدرت نرم راهبردی آن به شمار می‌روند. نقش دانشجویان و اساتید تنها به کسب علم محدود نمی‌شود، بلکه بیشتر به شخصیت‌سازی و جوانه زدن تمایلاتی می‌رسد که پشتوانه درک حقیقت هستند. این همان چیزی است که جرقه‌های تحصن و تظاهرات در محکومیت جنایت نسل کشی رژیم صهیونیستی را در فلسطین اشغالی برانگیخته است.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو یادداشت احمد القطامین، تحلیلگر سیاسی اردن است که در پایگاه خبری«راهبرد معاصر»منتشر شده است:

وقتی صحبت از نقش دانشگاه ها در زندگی اجتماعی هر کشوری می شود، از بستری تعاملی صحبت می شود که در آن دو عنصر علم و اندیشه با هم ارتباط تنگاتنگ دارند و در نتیجه لوکوموتیوی را تشکیل می دهند که جامعه را هدایت می کند و آن را در جنبه های مختلف تحت تأثیر قرار می دهد.


وقتی از نقش دانشجویان و اساتیدشان در زندگی جوامع صحبت می‌کنیم، در واقع وارد دنیایی پیچیده و به هم پیوسته می‌شویم که تأثیر آن در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فکری گسترده است. دانشگاه‌ها فقط مراکز آموزش نیستند، بلکه قطب‌های حیاتی ای هستند که بر توسعه جوامع تأثیر می‌گذارند و اجتماع حول محور آن شکل می‌گیرد.

تحولات اخیر نشان دهنده پیدایش محوری راهبردی و تعیین کننده است که مواضع دولت آمریکا را درقبال موضوع فلسطین به دو مرحله جدا تقسیم می کند


دانشجویان تنها افرادی نیستند که از اساتید خود دانش دریافت می کنند، بلکه آنها نیروی محرکه راهبردی برای تحول هستند که با دریافت آموزش و پروراندن مهارت ها، قادر به تجزیه و تحلیل موضوعات، ابداع راه حل ها و بکارگیری آنها در محیط می شوند.

می توان گفت، نقش دانشجویان و اساتید دانشگاه تنها به کسب علم محدود نمی شود، بلکه بیشتر به شخصیت سازی، تقویت ارزش ها و جوانه زدن تمایلاتی می رسد که پشتوانه درک حقیقت هستند و به شکل گیری مواضع اخلاقی در زمینه موضوعات اساسی مطرح شده کمک می کند.


این در واقع همان چیزی است که جرقه های تحصن و تظاهرات در محکومیت جنایت نسل کشی رژیم صهیونیستی را در فلسطین اشغالی برانگیخته است. تحولات اخیر نشان دهنده پیدایش محوری راهبردی و تعیین کننده است که مواضع دولت آمریکا را درقبال موضوع فلسطین به دو مرحله جدا تقسیم می کند.


نخبگان سیاسی آمریکا که دوره های طولانی هژمونی صهیونیست ها بر مؤسسات آمریکایی به دنبال سرکوب اعتراضات بودند، اکنون شاهدند دانشگاه های آمریکا با نهایت قدرت به محلی برای مبارزه با صهیونیست ها تبدیل شده اند و نمی توانند جلوی این حالت غیرقابل کنترل را بگیرند. دانشگاه های آمریکا یکی پس از دیگری به جنبش اعتراضی می پیوندند و ماهیت و وحدت شعارهای مطرح شده به وسیله دانشجویان از تمام خطوط قرمز تعیین شده به وسیله طبقه سیاسی حاکم در آغاز جنبش مردمی فراتر رفته است.


این شعارها از درخواست آتش بس در غزه و تسهیل دسترسی به کمک های بشردوستانه به شعارهای صریح در محکومیت صهیونیسم و نژادپرستی و توقف جنایت ها و نسل کشی های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. تظاهرات دانشگاهیان باعث افزایش ترس میان نخبگان سیاسی حاکم بر آمریکا شده است و با توسل به زور شروع به تهدید و ارعاب کرده اند.


 وقایع آمریکا ساعت به ساعت متشنج می شود. تیم‌های پلیس و سرویس‌های امنیتی به کمپ‌های معترضان در بسیاری از دانشگاه‌ها حمله کرده، به محوطه‌های دانشگاهی یورش برده و صدها دانشجو و استاد دانشگاه را به شیوه‌ای بسیار خشن و تحقیرآمیز دستگیر کرده اند.


در این مرحله نخستین حلقه‌های قدرت نرم دانشگاه‌ها شکسته شد و به نظر می‌آید آمریکا از نظر اخلاقی در برابر جهانیان در حال سقوط است. شاهد صحنه‌هایی هستیم که از صحنه های هجوم حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۰ میلادی عجیب و توهین‌آمیز نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • برگزاری آزمون گسترده استخدامی مشاغل کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی هرمزگان