Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در مشهد برگزار می‌شود. ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۱ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حمیدرضا بیدخوری عصر امروز در نشست خبری سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: به فرموده رهبر معظم انقلاب یکی از حوزه‌هایی که باید در آن قوی شویم و نیاز به تقویت جدی دارد، توسعه فناوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق اسناد بالادستی کشور، فناوری‌های سلول‌های بنیادی جزء چند اولویت اول کشور است. فناوری سلول‌های بنیادی هم یکی از مؤلفه‌های استقلال علمی کشور است و هم ضرورت دارد این فناوری برای خدمت‌رسانی به مردم شریف ایران و استفاده در گردشگری سلامت، ترجمه و تجاری سازی شود.

ضرورت تقویت "گردشگری سلامت" از طریق توجه به ظرفیت تخت‌هالی خالی بیمارستانی

دبیر کمیسیون بهداشت مجلس: میزان سرمایه‌گذاری در حوزه «گردشگری سلامت» کافی نیست

شیراز| گردشگری سلامت وجه امتیاز نمایشگاه یازدهم است

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، ادامه داد: برگزاری این کنگره از حمایت استانداری نیز برخوردار بوده و ساختار آن در کارگروه پژوهش و فناوری استان به ثبت رسیده است. امسال شهرداری مشهد برای تقویت این برنامه بیشتر با هدف گردشگری سلامت در حوزه درمان‌های نوین پزشکی به کمک ما آمده است.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورد توجه به عنوان یک بخش از اقتصاد شهری در این منطقه، زیارت و گردشگری بوده و یکی از گونه‌های مورد اعتنای آن گردشگری سلامت است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر با توجه به اقبالی که کشورهای همسایه به درمان در شهر مشهد داشتند، همه نهادهای دخیل در این قضیه مایل هستند که موضوع گردشگری سلامت تقویت شود.

وی اضافه کرد: برخی از این حوزه‌ها شهرداری، استانداری و معاونت زیارت استانداری است. پژوهشکده گردشگری در جهاد دانشگاهی بر روی این موضوع مطالعات وسیعی داشته است. مراکز دیگری مانند دانشگاه فردوسی و ‌مراکز دیگر علمی نیز به این موضوع ورود پیدا کردند. در حوزه گردشگری سلامت، اتفاقات خوبی در شهر مشهد افتاد مانند تقویت شرکت‌های گردشگری سلامت و کمتر شدن نسبی نقش دلالان که البته هنوز در این زمینه راه درازی در پیش داریم.

بیدخوری خاطرنشان کرد: یکی از راه‌ها، متمایز کردن این خدمات و رقابت با رقبای جدی مانند کشورهای ترکیه، هندوستان و مالزی است که مقصدهای رقیب ما برای کشورهای همسایه برای درمان بیماری‌های مختلف هستند. 

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، بیان کرد: بخشی از این کنگره را به مباحث علمی، توسعه فناوری و ارائه خدمات در حوزه خدمات نوین پزشکی اختصاص دادیم. در این زمینه از همکاران علوم پزشکی، وزارت بهداشت، شهرداری مشهد و استانداری کمک گرفته‌ایم و کمک خواهیم گرفت. در گردشگری سلامت  به این موضوع خواهیم پرداخت که چه قابلیت‌هایی نیاز است تا به این مجموعه اضافه شود که مورد انتخاب مخاطبین ما در کشورهای مختلف منطقه، به طور خاص هم‌زبانان و مسلمانان قرار گیرد.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، افزود: از آن مهمتر جلب و جذب توریست از مبدأ بوده، هم اکنون نمی‌توانیم ادعا کنیم این موضوع در وضعیت مناسبی قرار دارد. بیشتر توریست‌های سلامت ما از زمانی که وارد کشور می شوند به مسیرهای مختلف هدایت می‌شوند، در حالی که اگر از مبدأ این کار انجام شود، با کیفیت و برنامه‌ریزی بهتری صورت می‌گیرد و سطح دیگری از گردشگری سلامت را برای ما به ارمغان خواهد آورد. این موضوعات در پنل تخصصی و چند سخنرانی علمی ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: در این کنگره و برای اولین بار قصد داریم حوزه سلول‌های بنیادی و درمان‌های نوین را به گردشکری سلامت پیوند دهیم.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه گردشگری سلامت فعالیت‌هایی انجام داده، مطالعه‌ای در پژوهشکده‌ گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد انجام شد که جامعه قابل توجهی از توریست‌هایی که به مشهد می‌آیند، مورد سوال واقع شدند و از آنها آمارگیری شد. براساس برآوردهای ما حدود 20 درصد گردشگران سلامت از مسیرهای رسمی و غیر بازارهای سیاه به خدمات سلامت دسترسی پیدا می‌کنند که این رقم کم است.

بیدخوری با بیان اینکه سه سال گذشته، سه سال پرتلاطمی در بحث تجاری‌سازی و صنعتی‌سازی محصولات مبتنی بر سلول بود، عنوان کرد: کشور پیشگام در تجاری‌سازی ژاپن بود که با تغییر رویه مقررات همراه با حفظ ارزش‌ها و کدهای اخلاق پزشکی بین‌المللی توانست مقداری مسیر رسیدن به محصولات و خدمات سلولی را هموارتر و این مسیر 7، 8 ساله را 2 یا 3 سال کوتاهتر کند و پیشرفت‌های بزرگی علاوه بر مباحث علمی در توسعه فناوری و درمان به دست آورد که این موجب تلنگر در کشورهای غربی شد.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، اضافه کرد: هدف همه مراکز علمی حفظ سلامت آزمودنی‌ها و جامعه است. در ایران نیز یکی از دستاوردهای برنامه‌های علمی متعدد این بود که وزارت بهداشت دو مجموعه مقررات تصویب کرد که تا آن سال مقررات مدونی در تهیه سلول و استفاده از سلول بنیادی نداشتیم و در این زمینه سپاسگزاریم.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، خاطرنشان کرد: اکنون دو مجموعه مقررات موجود است، اولی راهنمایی برای فرآورده‌های سلول‌درمانی بود که در چه شرایطی باید ایجاد شود و این شرایط تحت نظارت چه محصول فنی‌ای باشد، این اتفاق مهمی بود. یک سال قبل آیین‌نامه تاسیس بخش پزشکی بازساختی و سلول‌درمانی در بیمارستان‌ها تدوین شد.

وی بیان کرد: اما ما بجای روش‌های نوین که با حفظ اصول اخلاقی مسیر را تسهیل می کرد، روش‌های سنتی‌تر را انتخاب کردیم، روشی که اکنون از طرف وزارت بهداشت انتخاب شده، روش کشورهای غربی در حدود 3 تا 4 سال گذشته است که قبل اصلاحات اخیر قوانین آنها حکم فرما بوده است.

وی تصریح کرد: این موضوع  مسیر تجاری‌سازی، صنعتی‌سازی و رسیدن فناوری‌ها به درمان را طولانی خواهد کرد. درخواست ما از مدیران ارشد وزارت بهداشت ضمن سپاس از زحمات قبلی، بازنگری در آیین‌نامه‌هاست. این قواعد سختگیرانه است، نه به معنی اینکه به سختگیری برای سلامت بیماران اهمیت  کمی می‌دهیم، بلکه فکر می‌کنیم با روش‌های جدیدتر و بازنگری مقررات می‌توانیم این مسیر را کوتاهتر کنیم.

بیدخوری با اشاره به اینکه اتفاق مهم دیگر که در کشور ما افتاد این بود که اولین کارخانه تولید سلول در ایران با عنوان سل تک فارمد راه‌اندازی شد، تصریح کرد: کارخانه تولید سلولی که از همکاری رویان و بنیاد برکت ایجاد شده سلول با سطح استاندارد برای استفاده در بدن انسان تولید می‌کند. 5، 6 محصول تجاری‌سازی شده مورد تایید وزارت بهداشت نیز دارد. ما توانستیم در جهاد دانشگاهی مشهد اولین نمایندگی این کارخانه را برای استان بگیریم که این باعث می‌شود هم‌استانی‌های ما از خدمات تولید سلول استفاده کنند.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، افزود: مانعی که الان پیش روی ما برای استفاده از این نمایندگی وجود دارد، مقررات سخت گیرانه فعلی است. ضعف آن هم این است که از یک کارخانه سلول چگونه می‌توان در مراکز درمان سایر استان‌ها استفاده کرد.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، ادامه داد: ما در پیوند مغز استخوان سلول‌ها را حفاظت شده از یک قاره به قاره دیگر می‌بریم، اما در چیزی که قرار است در سطح کشور انجام شود و استان‌های دیگر از محصولات این کارخانه استفاده کنند منع در  مقررات داریم؛  جهاددانشگاهی خود را ملزم می‌داند که این مقررات را رعایت کند، اما اگر مقررات  اصلاح شود، این نمایندگی امکان ارایه خدمت خواهد داشت و می‌توان امیدوار بود که ما از خدمات سلولی استاندارد و تایید شده برای هم‎استانی‌های خود نیز استفاده کنیم.
برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی چند برابر سخت‌تر از گذشته شده است

وی با بیان اینکه یکی دیگر از فواید برگزاری چنین کنگره‌هایی ارتباط‌های علمی پایدار با مراکز علمی معتبر دنیا با اولویت کشورهای منطقه است، عنوان کرد: تحریم‌های ظالمانه آمریکا در کار ما اختلال ایجاد می‌کند، از جمله اینکه ارتباطات علمی و برگزاری مناسبات رویدادهای علمی بین‌المللی چند برابر آنچه در 3 سال قبل بود، سخت‌تر شده است. علاوه بر بحث‌های اقتصادی و شرایط تحریم‌ها، اساتید به نام دنیا دید خوبی برای حضور در ایران دارند ولی از سمت مراجع رسمی کشور خود منع می‌شوند.

بیدخوری درباره حضور کشورهای خارجی در این کنگره، گفت: کشورهای خارجی اعلام آمادگی کردند و ما ارتباط مستمر با اساتید داریم. کشورهایی از ایتالیا، آلمان، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، قطر، عمان، آمریکا، هلند و گرجستان اعلام آمادگی کردند که قرار شده فردی معتبر از نظر علمی حاضر شده و سخنرانی ارائه دهد. در کنگره قبلی 17 سخنران بین‌المللی از حدود 10 کشور داشتیم.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در زمینه مراکز سلول درمانی، تصریح کرد: نقطه قوت مطلق ما نیروی انسانی است. دانشمندان برجسته، فناوران حاذق، سطح فناوری در علم، تکنولوژی بسیار بالا و پزشکان حاذقی داریم. سطح خدمات پزشکی قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست و سطح خدمات پزشکی، پزشکان حاذق و کارهای پزشکی در شهر مشهد از امارات متحده عربی بسیار بالاتر است. این موارد نقاط قوت مطلق ‌ما هستند.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، اضافه کرد: نقطه ضعف نسبی ما زیرساخت‌هاست، یعنی ما سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر به اندازه کافی در این حوزه نداریم. نقطه ضعف مطلق ما موانع فرهنگی بوده، تحریم‌ها حوزه مواد مصرفی را هدف گرفته و مقررات تازه وضع شده نیز از جمله نقاط ضعف هستند که نیاز به بازنگری دارد.

انتهای پیام/281/ش

R41347/P/S6,1188/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۱۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است