Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا از خراسان رضوی علی‌اکبر شمسیان عصر دیروز، 15 مرداد ماه، در سی‌ویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در تاریخ 16 مرداد 1359 به فرمان امام خمینی(ره) شکل گرفت، عنوان کرد: هدف جهاد دانشگاهی تحقق اهداف انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقطعی در مدیریت دانشگاه‌ها نقش اساسی ایفا می‌کرد و بعد به‌تدریج که دانشگاه‌ها قوام گرفتند، جهاد دانشگاهی به وظایف دیگری پرداخت. در حال حاضر عمده فعالیت‌های جهاد دانشگاهی فرهنگی و پژوهشی است هرچند در زمینه‌های آموزشی و...  هم فعالیت‌های جدی انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: ساختار جهاد دانشگاهی متشکل از یک هیئت امنا است که شامل  رییس جهاد دانشگاهی، وزیر علوم، وزیر بهداشت، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است. هم‌چنین سه نفر از اعضای جهاد دانشگاهی این جمع را کمک می‌کنند و عضو هیات امنا محسوب می‌شوند. حکم رییس جهاد دانشگاهی هر سه سال به وسیله رئیس‌جمهور با رأی هیئت امنا صادر می‌شود.

شمسیان در خصوص فعالیت‌های جهاد دانشگاهی استان، اظهار کرد: ما بازوی علمی مدیریت ارشد استان در خراسان رضوی هستیم. تدوین بیش‌تر اسناد بالادستی استان شامل آمایش سرزمین 1 و 2، سند اشتغال استان، سند توسعه صنعت استان، رفتارشناسی گردشگری در ایران و... را جهاد دانشگاهی مشهد انجام داده است. پژوهشکده صنایع غذایی ما به دانش فنی برخی از مواد غذایی که از خارج کشور وارد می‌شده دست پیداکرده است. در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاد دانشگاهی موفق شدیم نوعی از قارچ‌های خوراکی ضد سرطان را به نام «آرنجی» بومی‌سازی کنیم. با کمک مرکز هپاتیت، در حال ریشه‌کن کردن بیماری هپاتیت سی در استان هستیم.در حال حاضر سالانه نزدیک به یک میلیون نفر در مراکز پزشکی ما با تعرفه دولتی خدمات با کیفیت و مناسب دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: بزرگ‌ترین مرکز علمی و کاربردی شرق کشور متعلق به جهاد دانشگاهی است و پنج سال متوالی بالاترین رتبه را کسب کرده است. 14 درصد دانشجویان علمی و کاربردی استان در این مرکز تحصیل می‌کنند. هم‌چنین در آموزش‌های کوتاه مدتمان سالانه 50 هزار نفر از آموزش‌های تخصصی بهرمند می‌شوند.

محیط‌زیست و کشاورزی دو رویکرد اصلی انتشارات جهاد دانشگاهی
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا متعلق به جهاد دانشگاهی بوده و سالانه بیش از 20 هزار خبر تولید می‌کنند. هم‌چنین مرکز افکار سنجی ایسپا انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 را با کم‌تر از یک درصد تفاوت پیش‌بینی کرد. سازمان دانشجویان ما یکی بالاترین مرجعیت و تأثیرگذاری در فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها را دارد. هم‌چنین انتشارات جهاد دانشگاهی تاکنون بیش از 600 عنوان کتاب به چاپ رسانده است. انتخاب رویکرد محیط زیست و کشاورزی به عنوان رویکرد اصلی ما در انتشارات نشان از هوشمندی و آینده‌نگری بنیان‌گذاران این نهاد در خراسان دارد.

وی با اشاره به تفاوت تعرفه‌های آزمایشگاه‌های جهاد دانشگاهی و آزمایش‌گاه‌های خصوصی، گفت: نگاه ویژه‌ای به محرومان داریم که سرمایه نظام و انقلاب هستند. 

وجود کنش‌گران قوی و تاثیرگذار در مشهد 
شمسیان با بیان این که «جهاد دانشگاهی خراسان رضوی از واحدهای برتر کشور است»، گفت: کارکردن در مشهد به مراتب سخت‌تر و سنگین‌تر از سایر شهر هاست. در مشهد کنش‌گران قوی و تأثیرگذار فراوان داریم. دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه بزرگ، دستگاه‌های اجرایی تأثیر گذار و... در مشهد وجود دارند. ما در مشهد آستان قدس رضوی داریم که یک مجموعه تأثیرگذار است. تمام این موارد نقش خراسان رضوی و مشهد را بی‌بدیل و وظیفه کسانی را که کار مدیریتی و اجرایی انجام می‌دهند، دوچندان می‌کند.

وی در خصوص ویژگی‌های جهاد دانشگاهی، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی بنیان‌گذارانی باهوش و جهادگرانی سخت‌کوش داشته است. آن‌ها باهوش بوده‌اند، زیرا برای نمونه 30 سال پیش هشدار داد که بحران آب یک مسئله جدی است. آینده‌نگر بودند، برای خود چیزی نمی‌خواستند، با عمل و نه سخن تبلیغ می‌کردند، ساده زیست بودند، به گمنامی تمایل داشته و انگیزه کاری بی‌پایان داشتند. جهادگرانی در جهاد دانشگاهی مشهد داریم که سرمایه اصلی ما هستند، از منافع خود می‌گذرند، به اهداف سازمان عشق می‌ورزند و برخلاف روال موجود هنوز به پاداش اخروی اعتقاد دارند.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به این که «در جهاد دانشگاهی برانگیزانندگی دائمی نیروها، تکریم پیشکسوتان، تشویق با تجربه‌گان، اعتماد به تازه‌واردان را انجام می‌دهیم»، گفت: جذب سرآمدان و حذف ناکارآمدان حق هر سازمانی است و ما نیز در جهاد دانشگاهی این اصول را پیاده می‌کنیم. شاید این یکی از مشکلات جدی کشور در مقطع فعلی همین موضوع باشد؛ تا چه زمانی می‌خواهیم در برخی مسائل با هم تعارف داشته باشیم.

شمسیان با بیان این که «در جهاد دانشگاهی به توسعه مستمر زیرساخت‌ها و امور زیربنایی همواره توجه شده است و هر ساله به صورت مسمتر به توسعه فضاهای فیزیکی و زیرساخت‌ها اقدام کرده‌ایم»، اظهار کرد: بودجه جاری کشور در اوایل انقلاب و در دهه بعد از جنگ 46 درصد بوده است که متأسفانه در سال 92 به 92.7 درصد رسیده است. در  حال حاضر هم این بودجه بیش از 94 درصد است. 

85 درصد درآمدهای جهاد دانشگاهی توسط خود این نهاد تأمین می‌شود
وی در خصوص منابع مالی پایدار جهاد دانشگاهی، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که ۱۵ درصد درآمدش را دولت تأمین می‌کند و 85 درصد را خودش تأمین می‌کند. این این منابع درآمدی شرافت‌مندانه، عزت‌مندانه، عموماً تخصصی و فوق تخصصی و تمرکزگرایانه است. سعی کرده‌ایم در جهاد دانشگاهی مشهد از اقتصاد تک‌خدمتی پرهیز کنیم و تنوع را عامل بقا می‌دانیم. در سازمان افرادی با تفکرهای مختلف داریم، اما اتحاد و هم‌بستگی ما در بین جهادهای دانشگاهی کشور بی‌بدیل است. ما متفاوتیم، اما متحدیم و به سلایق هم احترام می ‌گذاریم. ترجیح می‌دهیم صداقت‌زده باشیم تا سیاست‌زده. سعی می‌کنیم روابط  برون‌سازمانی ما فراگیر و مسئولیت‌پذیرانه و متداوم باشد. به تداوم روابط می‌اندیشیم و منفعت دو جانبه را لحاظ می‌کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت‌وگو را یکی از نیازهای روز کشور دانست و عنوان کرد: ما در جهاد دانشگاهی دائماً باهم گفت‌وگو کرده و جلسات مسمتر گفت‌وگو با هم‌کاران خود برگزار می‌کنیم. ما گفت‌وگو می‌کنیم تا از انباشتگی ناگفته‌ها جلوگیری، کاستی‌ها را آشکار، اطلاعات را تبادل، ایده‌های نو شناسایی و... انجام شود.

شمسیان گفت: در جهاد دانشگاهی به نظارت و ارزیابی توجه ویژه می‌شود. حسابرسی دقیق، اما محترمانه داریم. در ضمن حسابرسی دقت می‌شود که  از سوءظن و ترویج بدگمانی پرهیز کنیم. ما نظرسنجی مستمر و کارشناسانه انجام می‌دهیم؛ باید بدانیم مردم در مورد ما چه فکر می‌کنند تا بتوانیم اشکالات را برطرف کنیم. نظرسنجی‌های اخیری که در ایسپای تهران انجام شده نشان می‌دهد که ما خیلی نگاه کارشناسانه حداقل در مقاطعی به جامعه و نظرات آن‌ها نداشته‌ایم. در جهاد دانشگاهی مشهد 30 شورا وجود دارد که تأثیرگذار هستند، اختیار دارند و تصمیمشان تصمیم سازمان است. این موضوع زمینه خرد جمعی را فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد: تصور ما این است که نیروهایمان به آموزش و توانمندسازی نیاز دارند، چیزی که  شاید بیش از همه مدیران به آن نیاز داشته باشند، زیرا وقتی مدیر می‌شویم دیگر مطالعه نمی‌کنیم و آن قدر درگیر امور جاری می‌شویم که از امور کلان باز می‌مانیم.

شورای شهر آینده‌نگر باشد
شمسیان با بیان اینکه «خواهش من از شورای شهر این است که آینده‌نگر باشند»، اظهار کرد: انجام فعالیت‌های کوتاه‌مدت که آثار آن‌ها را مردم ببینند مهم است، اما به نظر من آنچه  تأثیر دارد این است که آیندگان در مورد عملکرد ما چه قضاوت خواهند کرد. اقداماتی در راستای منافع شهر و کشور انجام دهیم تا در آینده از جانب کسانی که به ما رأی داده‌اند مورد سرزنش قرار نگیریم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف جهاد دانشگاهی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۹۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، یاسر اکبریان امروز در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به پیشرفت فیزیکی مناسب طرح جهاد آبرسانی استان توضیح داد: پیشرفت فیزیکی طرح در حال حاضر ۷۰/۲۵ است.

به گفته وی آبرسانی به ۷۰ روستای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی انجام شده است و مابقی تا پایان دولت سیزدهم انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: با اجرای این طرح تعداد ۱۲۵ روستا با جمعیتی معادل ۷۱ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان لرستان قرار خواهند گرفت.

اکبریان بیان کرد: با رایزنی انجام شده در سطح وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفا کشور تلاش خواهیم کرد تعداد روستاهای برخوردار از این طرح را افزایش دهیم، پیش بینی ما این است که در مجموع این روستاها به ۳۰۰ مورد برسد.

به گفته وی قرار داد فاز دوم طرح جهاد آبرسانی استان به زودی نهایی می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903356

دیگر خبرها

  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • برگزاری آزمون گسترده استخدامی مشاغل کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی هرمزگان
  • برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی