Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- طی سال های گذشته اقدامات چشمگیری در حوزه سلول های بنیادی رخ داده که باعث شده که ایران در جمع ۱۵ کشور برتر این حوزه در دنیا قرار گیرد.

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: توجه به سلول های بنیادی به عنوان دانش نوپا در علوم پزشکی، چند سالی است به یکی از شاخه های مهم و پیشتاز در جهان تبدیل شده به صورتی که مراکز تحقیقاتی معتبری در دنیا با صرف بودجه های زیاد مشغول مطالعه و تحقیق بر روی سلول های بنیادی و کاربردی کردن آنها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهم در کشور ما نیز با اهمیت خاصی در حال پیگیری است به صورتی که مرکز معتبری از جمله«رویان» که در دنیا نیز شناخته شده است در کنار دیگر مراکز ،موضوعات مرتبط با سلول های بنیادی را دنبال می کنند که این اقدامات باعث شده تا جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی رتبه اول منطقه و ۱۵ جهان را به خود اختصاص دهد.

همانند سازی حیوانات به منظور تکثیر نژادهای برتر،تولید داروهای نوترکیب ، کمک به حل مشکل ناباروری،ترمیم ضایعه نخاعی و بسیاری دیگر از اقدامات در حوزه سلول های بنیادی انجام می شود که برای اطلاع از آنها با چند کارشناس این حوزه به گفتگو نشستیم.

قابلیت‌های بی‌شمار سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌ها

مریم مقدم متین مدیر گروه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید می گوید: خوشبختانه در ایران در حوزه سلول‌های بنیادی پیشرفت‌های چشمگیری حاصل شده است و حتی در بعضی موارد به موازات دنیا پیش رفته‌ایم.

وی اظهار می‌کند: در مشهد نیز علاوه بر فعالیت‌های پایه‌ای که در دانشگاه‌های مانند فردوسی انجام می‌شود، انتقال تکنیک‌ها به کارهای انسانی با همکاری جهاد دانشگاهی مشهد صورت می‌گیرد و بعد از آن با همکاری و کمک دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراحل درمانی طی می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه می‌دهد: چندین مورد کارآزمایی بالینی در مورد بیماری‌های قلبی، ام‌اس و... با همکاری جهاد دانشگاهی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام و بررسی است، همچنین با کادر پزشکی ارتوپدی همکاری صورت گرفته و برای درمان شکستگی‌های استخوانی که جوش‌ناخور هستند نیز طرح‌هایی را ارائه داده‌ایم.

وی با اشاره به زمینه‌های کاربردی سلول‌های درمانی تصریح می‌کند: این سلول‌ها قابلیت تکثیر زیادی دارند و از آن‌ها می‌توان به عنوان یک کارخانه برای تولید دارو و فاکتورهایی در این خصوص استفاده کرد، برای مثال این سلول‌ها در مهندسی بافت کاربرد دارند، همچنین در زمان حاضر بخش‌هایی به صورت شبه ارگان با کمک این سلول‌ها ساخته می‌شود و می‌توان به عنوان مدل بیماری از آن‌ها استفاده کرد.

مقدم متین ابراز می‌کند: در پژوهش‌های بنیادی، علوم پایه و پزشکی ترجمانی با همکاری دانشگاه‌های نام مطرح، در زمینه‌های مختلف ورود پیدا کرده‌ایم و به پیشرفت خوبی دست رسیده‌ایم.

تمرکز بر روی سلول های بنیادی مزان شیمی

حجت نادری عضو هیئت علمی گروه سلول‌های بنیادی، پزشکی و بازساختی جهاد دانشگاهی مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می دارد: از انواع سلول‌های بنیادی دارای ظرفیت درمانی، بیشتر بر روی سلول‌های مزان‌شیمی، تمرکز کرده‌ایم.

وی اظهار می‌کند: تحقیقات و کارآزمایی‌های بالینی، کاربرد عمیق و موثر این سلول‌ها را تایید کرده است و در حال حاضر حدود ۲۰۰ کارآزمایی بالینی با استفاده از سلول‌های بنیادی مزان شیمی انجام شده و نتایج نشان داده است این سلول‌ها قابلیت بالایی در درمان بیماری‌های ایمونولوژیک مانند ام‌اس دارند.

عضو هیئت علمی گروه سلول‌های بنیادی جهاد دانشگاهی مشهد با اشاره به اینکه در دنیا در حوزه سلول‌های بنیادی کارهای بزرگی انجام شده است، ادامه می‌دهد: ایران سعی دارد در حوزه سلول‌های بنیادی به عنوان پل رابطی بین دانشمندان علوم پایه و پزشکان بالینی باشد و ظرفیت بالای سلول‌های بنیادی را در کاربرد و دانش فنی به بالین ترجمه کند.

وی تصریح می‌کند: در حوزه سلول‌های بنیادی پروژه‌های تحقیقاتی زیادی انجام داده‌ایم که مهمترین هدف‌مان کاربردی بودن و ارائه خدمات تخصصی است.

نادری به برگزاری دومین کنگره بین المللی سلولهای بنیادی اشاره می کند و می گوید: برگزاری این همایش برای ما هدف نبوده است بلکه به این کنگره به عنوان ابزاری نگاه می‌کنیم تا دانشجویان، اساتید علوم پایه سلول‌های بنیادی و پزشکان که حلقه آخری استفاده کننده سلول‌های بنیادی برای بیماران هستند را در مجموعه‌ای گرد هم بیاوریم.

وی می‌افزاید: ایجاد تبادل باعث می‌شود دانش فنی به بالینی سلول‌های بنیادی تسهیل شود. از مهمترین فعالیت‌هایی که در این کنگره انجام دادیم، نشست بین رشته‌ای است و با فراخوانی که در کشور و سطح مشهد انجام دادیم، با استقبال خوبی مواجه شدیم.

عضو هیئت علمی گروه سلول‌های بنیادی جهاد دانشگاهی مشهد تاکید می‌کند: اگر در نظر داریم که کاربردی شدن سلول‌های بنیادی اتفاق افتد باید دانشکده و یک کمپین بین رشته‌ای داشته‌باشیم، همچنین مدرسه سلول‌های بنیادی در مشهد که به همت دانشجویان انجام شده است، گامی بزرگ در جهت آگاهی بخشی محسوب می‌شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۷۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در سفر یک‌روزه خود به استان فارس با محمدهادی‌ایمانیه استاندار این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

داداش‌پور در این دیدار که با هدف بررسی حداکثرسازی جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد، گفت: جذب دانشجویان بین‌المللی علاوه بر تقویت تعاملات بین‌المللی، به تحقق اهداف مهمی مانند ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش درآمد و پیشرفت علمی و فناورانه کشور نیز کمک شایانی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که امروزه کشورها با ارتقای سطح همکاری‌ها و تبادلات بین‌المللی علمی نه تنها مشروعیت جانبی و منزلت کسب می‌کنند بلکه به نوسازی اقتصاد و کارآمدی فناوری خود مدد می‌رسانند، افزود: تحرک دانشجویان در سطح جغرافیای جهان قادر خواهد بود زمینه‌های تسهیل انتقال فناوری، همچنین ظهور نوآوری‌های رادیکال را فراهم کرده و بازار علم و نظام عرضه و تقاضای آموزش عالی را نیرومند سازد و تراکم و انباشت مناسبی از نیازها و کالاهای جدید فرهنگی و نرم‌افزاری را سامان دهد و این تراکم که همراه با تنوع و غنای فرهنگی حاصل می‌شود در واقع موتور محرک توسعه علمی محسوب می‌شود.

رییس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و آموزشی منحصر به فرد استان فارس، یادآور شد: دانشگاه‌های این استان توانایی و قابلیت جذب دانشجویان بین‌المللی را دارند و این امر در صورت تحقق همه جانبه آن می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه منطقه و کشور ایفا کند.

رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی خاطرنشان ساخت: بی‌شک ارتباط نزدیک با جوامع بین‌المللی، باعث ارتقاء شهرت دانشگاه‌ها و در مجموع کشور در دایره نظام علمی دنیا شده و با تحقق تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی شاهد رشد و گسترش مراکز آموزشی و به تبع آن کشور خواهیم شد و به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی بیشتر وقوف خواهیم یافت.

داداش‌پور با اشاره به اینکه دانشجویان بین‌الملل باید از امکانات و خدمات بهره‌مند باشند؛ تصریح کرد: پشتیبانی زیرساختی و خدماتی، حمایت آموزشی و فرهنگی از جمله خدماتی است که دانشجویان بین‌الملل باید از آن به خوبی برخوردار باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از تلاش‌های سازمان امور دانشجویان ایجاد یک محیط دوستانه برای دانشجویان بین‌المللی است تا بتوانند سفیران خوبی برای معرفی جاذبه‌های تحصیل در ایران باشند.

استاندار فارس نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: استان فارس آمادگی دارد تا با توجه به چشم‌انداز دولت سیزدهم یعنی مرجعیت علمی کشور ایران و گسترش زبان فارسی به عنوان مرکز جذب دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد.

وی ادامه داد: جذب دانشجویان بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است زیرا برای کشور منفعت‌های زیادی دارد و سبب پیشرفت همه‌جانبه آن می‌شود.

کد خبر 6097375

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • فیوچرلاینر ؛ سیرک علمی جنرال موتورز (+تصاویر)
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • رکابزنی مسیر مهریز تا مشهد با شعار ورزش و سلامتی، کتاب و دانایی